Jørgen Riis Pedersen (tv.) er direktør for det nye taxaselskab, der startede op i Vordingborg i går. Her fem af de foreløbig ti vognmænd og -kvinder.
Foto: Michael Thønnings

Nyt taxakoncept starter i Vordingborg

Vordingborg fik i dag et nyt taxaselskab - Waterfront Taxi, der kører med ti vogne via centralen på Marienbergvej.

Vordingborg 10 rigtig, ægte taxaer er netop landet på Sydshavnen i Vordingborg, hvor adm. direktør Jørgen Riis Pedersen tirsdag formiddag kunne præsentere det nye taxaselskab Waterfront Taxi, der med udgangspunkt i centralen - ved havnefronten - på Marienbergvej 132, fra nu af skærper konkurrencen om taxakunderne og transporten i området.
- Vi har allerede haft et par ture - blandt andet til Københavns lufthavn - og det er endda inden vi er gået rigtigt i gang, så jeg har stor tro på det her, siger Jørgen Riis Pedersen.
Selskabet har ti bevillinger og ti selvstændige vognmænd, der er tilknyttet Waterfront Taxi og tanken er at Vordingborg blot er det første sted, som selskabet starter op.
- Det handler også om at bringe folk sammen. Vi kan meget mere og vi vil gerne skabe et behov og en tro på taxibranchen, siger han og påpeger at de kører helt som almindelige taxaselskaber, med bevillinger, overholdelse af love og betaling af skat.
Som det er nu har selskabet  licens til Vordinborg - det vil sige at de må modtage bestilinger fra hele landet og køre i hele landet, men de må kun blive prajet på gaden, i Vordingborg kommune. Det ser dog ud at til at ændre sig med den nye taxalovgiving, der ventes at træde i kraft fra årsskiftet.
Jørgen Riis Pedersen er selv forretningskonsulent, men  da hen vendte hjem fra udlandet begyndte han selv at køre taxa i København, indtil  ideen om Waterfront Taxi opstod og inverstorerne - og lovgivningen -  stod  klar til at igangsætte projektet, der har fået navn efter ”Vandkantsdanmark”, hvor de vil køre, men med et engelsk twist. Det er nemlig meningen at selskabet gerne vil vise, at der er brug for taxaer - også uden for de store byer.
Indretningen i taxaerne er som man kender - med logo og taxaskilt - og der er også taxameter i alle vogne. Til gengæld starter de ud med at køre uden opstartstakst, og en kilometertakst på 12 kroner.
- Men man kan også lave aftaler om en fast pris for ture - det skal komme kunder tilgode, siger Jørgen Riis Pedersen, der kan bookes på telefon 4424 4424.

 

Jørgen Riis Pedersen (tv.) er direktør for det nye taxaselskab, der startede op i Vordingborg i går. Her fem af de foreløbig ti vognmænd og -kvinder.
Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Sydtid skriver: Som det er nu har selskabet licens til Vordinborg - det vil sige at de må modtage bestilinger fra hele landet og køre i hele landet, men de må kun blive prajet på gaden, i Vordingborg kommune". Dette er ikke helt korrekt. Uanset taxien er bestilt eller prajet på gaden er reglerne i gældende lov, at enten start, eller slutadresse SKAL ligge i Vordingborg kommune, eller at kommen skal gennemkøres under turen. Så Waterfront må lige afvente ny taxilov før de breder sig ud over den kommune i hvilken tilladelsen er givet.

iIht til gældende Taxalov skal fastpristure være af mindst 100 kms længde, af mindst 3 timers varighed, eller være en del af en større kørselsaftale...

- men den gældende taxilov udgår 31/12/2017, og den nye taxilov tillader kørsel i hele landet. Det kunne betyde at Waterfront Taxi flytter hele butikken til København den 1/1 og Vordingborg Kommune bare har været nyttige idioter. Vordingborg Kommune har som den eneste kommune taget forskud på den nye taxilov og delt rundhåndet ud af taxi- tilladelser i håb om at kommunen ville blive tilført flere tilgængelige taxier. Problemet er bare at der ikke rigtigt er penge i at drive taxiforretning i Vordingborg.

Og det havde du så fuldkommen ret i Selveje....

Tilføj kommentar