• www.henriks-hvidevarer.dk

Fabrikken på skolen

De mindste elever på Stege Skole er i denne uge fabriksarbejdere, der skal sørge for at samfundets hjul holdes i gang. Og der er kontant afregning, hvis man ikke tager sin tørn.

 

 

Efter fire års pause har eleverne i indskolingen fra 0.-3. klasse atter mulighed for  at opleve udfordringerne på en arbejdsplads med både kvalitetskrav, lønforhøjelser og blandt andet risikoen for at blive trukket i lønnen, hvis de ikke når deres produktionsmål.

Men bare rolig. En lønreduktion hører til sjældenhederne. ”Arbejderen” skal være meget doven, hvis det skal gå ud over lønnen. Og det sker i hvert fald ikke uden en forklaring på, hvor vigtigt det er at alle bidrager til at nå målet og dermed muligheden for en ekstra gevinst.

 

Fabriksproduktion og fest

Fabrikken er nemlig delt op i seks afdelinger med hver deres produktion, som på fredag skal sælges til indbudte venner, forældre – og ikke mindst bedsteforældre. Og det sker samtidig med en fabriksfest med servering i den restaurant, hvor nogle af de næsten 90 elever i projektet har haft ansvaret for at lave og servere mad for de mange arbejdere.

- Foruden madværkstedet har eleverne været delt op i en afdeling med produktion af kuverter, en produktion af mobiltasker, stenholdere til pynt og som papirsholder, blomsterskjulere og lysholdere, stearinlys samt holdere til køkkenruller, fortæller pædagog Niels Larsen, der er én af de ”hårde” arbejdsgivere, som holder øje med produktionen.

 

Mad for Tornadoer

Det hele er lagt til række på en måde, der lever op til kravene om det tværfaglige i den nye skolereform. Fabriksprojektet indeholder nemlig samtidig en undervisning, der giver eleverne en forståelse af de gode og dårlige sider ved penge og muligheden for forbrug, danskundervisning med for eksempel udarbejdelse af brugsanvisninger, tegning af dekorationer på produkterne og opmåling af materialer.

- Og pengene er ikke det mindst vigtige. Møntfoden er døbt ”Tornadoer”, der kan bruges til blandt andet at købe mad i madværkstedet eller måske en kop kaffe og et stykke kage til forældrene, når de møder op på fredag, siger Niels Larsen.

 
Tilbage til forsiden

Kommentarer

Sikke et skønt initiativ!

Tilføj kommentar