Fracking stoppes på Lolland-Falster

70 års kamp for at finde olie og gas i den danske undergrund er slut. Efter massiv modstand fra lokale kræfter landet over har regeringen sidst i februar 2018 besluttet, at der ikke længere skal bores efter olie og gas på land og i de indre danske farvande. Det er en historisk og helt rigtig beslutning, siger Guldborgsunds borgmester, John Brædder, der selv har været en af kritikerne. Han betegner beslutningen som ”en kæmpe sejr for vores lokalområde og ikke mindst for foreningen Nul Huller, der har kæmpet indædt mod fracking på Lolland-Falster”, hvor det hollandske selskab Nail Resources ellers havde ansøgt om at lede efter olie og gas. Det midlertidige forbud mod nye skifergas-licenser (inklusive fracking) bliver desuden gjort permanent.
 

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Det vil være godt hvis Sydsjællands Tidende vil bore lidt i forholdene der nu hersker i Dybvad hvor Total for et par år siden borede efter skiffergas. Hvad er der sket med det radioaktive alunskiffer som er en kilde til radioaktiv forurening. Så vidt jeg ved er det blot blevet fortyndet med andet boreslam og smidt i et affalds depot. Hvem kontrollerer at det ikke forurener det omliggende landskab og grundvand. Hvad sker der omkring borehullet hvori er hældt tusindvis af kilo kemikalier som nu er på vej ud i drikkevandet ?. Hvordan er huspriserne i området påvirket. Så vidt jeg ved er Dybvad et område der nu har en dårlig karma.

Kære Jan. Det er helt klart et interessant emne at tage op. Men Dybvad ligger ikke i vores dækningsområde. Har du prøvet at tage kontakt til den lokale avis i Dybvad? Det er jo langt mere oplagt, at de kigger på sagen - eller evt. et nationalt medie? Mvh Mille Holst, journalist, Sydsjællands Tidende

Tilføj kommentar