Nytårsknald - i begyndelsen af det nye år sprænges siloen i Masnedsund i luften. Arkivfoto: Brian Romberg

Siloen i Masnedsund skal sprænges væk

Den 36 år gamle silo i Masnedsund skal sprænges væk. Det meddeler både Vordingborg Kommune og ejeren Kiss Real Estate, der er ejet af Michael "Eske" Eskildsen. Nedrivningstilladelsen er netop givet.

- Når siloen er væk, er havnegrunden klar til KISS Real Estates udviklingsprojekt – Siloetten. Siloetten er projektnavnet på et planlagt, moderne og fleksibelt op til 17 etagers byggeri, tegnet og løbende udviklet af arkitekterne, Bay Arch. Siloetten vil kunne indeholde kontorer, lejligheder og et hotel, skriver ejeren i en pressemeddelelse, hvor det fremgår at der stadig ikke er lavet nogen aftale med en hotelkæde, der skal drive det eventuelt kommende hotel, der har været planlagt gennem længere tid, men at der arbejdes på sagen.

I første omgang skal siloen - der om noget er et vartegn for Masnedsund - altså væk. Planen er at den skal sprænges i begyndelsen af den nye år.

Nytårsknald - i begyndelsen af det nye år sprænges siloen i Masnedsund i luften. Arkivfoto: Brian Romberg

Tilbage til forsiden

Kommentarer

VORDINGBORG HAR EN STOR, USLEBEN BETON JUVEL VED SYDHAVNEN. Pas på bygningskulturarv, Vordingborg! Tænk, at udnytte siloens fantastiske beliggenhed og råhed istedet for nedrivning. Operationen "sprængning" og bortskaffelsen af den enestående beton Portland cement silo vill koste alt for mange, penge. Hotel kunne, med fordel, bygges uden om siloen, med havne-, industri- og købstads referencen: "PORT" ( a town or city with a harbour or acces to navigable water where ships load or unload. Oxford Dictionary of English). Cement silo fra fortiden bør forblive byens og Sydhavnens varetegn og turistattraktion i fremtiden. Ved at tilpasse og udnytte Vordingborgs markante bygning, fra tiden, hvor byen havde en stor havn, slagteri, Buko ostefabrik, fiskeri m.fl., som en billigere, smukke, rå, attraktive udsigtstårn med indvendig elevator og café på toppen, med Sydsjællands smukkeste udsigt. Med lidt fantasi, kreativitet og vision, samt god planlægning, kunne Vordingborg få en fantastisk, enestående i hele Danmark, turist attraktion. En ny vartegn i byen med to tårne: et fra Middelalderen og et fra det tyvende århundrede; " To dialog Tårne". Bygninger af denne slags bliver aldrig mere bygget, derfor bør de bevares og tilpasses andre formål. De tilføjer Vordingborg en lille smule fordums maritime storhed. Ved en vision og fagkyndig arkitekt bistand kunne Vordingborg blive berømt og kendt for en ansvarlig udvikling- samt kulturarvs- og bevarings politik. I landet uden høje bjerge, eller skyskrabere, bør en solidt, højt betonbygning udnyttes og genbruges med fordel til turistformål og skaffe en udsigtsplatform til at beundre vores enestående sydsjællandske landskab, vandkysten, små øer og broer fra oven. Vores sydsjællandske, moderne Rundetårn. En historisk fortælling. Mange byer ønsker, de havde en silo, som vores. Her burde Vordingborg Kommune være mere ambitiøst med krav for fremtidig byggeri, og restriktivt med hensyn til endnu en nedrivnings tilladelse i Vordingborg. LYT TIL STEN, DE KAN TALE !

Til lykke til Vordingborg kommunens ny bystyre, som vil, forhåbentlig, kaste mildere syn på bygningskultur i by og på landet til fordel for bevaring, tilpasning, forbedring af kvalitet, æstetik og de fysiske rammer for kommunens borgere og reducere mængden af de unødvendige og umotiverede nedrivnings tilladelser. Den lokale kulturarv skal bære vores smukke kommunens fremtid og udvikling, hvor borgerne løfter i flok og alle bidrager til fælles velfærd og modernisering med respekt for den historiske fortid og forskellighed, såvel i byerne, på landet og i naturen. Herunder må genplantning af træer i Vordingborg være på ønskelisten. Frasalg af gamle bygninger og spekulationsbyggeri bør ophøre til fordel for bevaring, løft, æstetik, kvalitet, skånsomt modernisering og tilpasning, især i Vordingborg, som skal igen fremtræde synligere som Danmarks smukke gamle kongeby, købstad, havne- og turistby.

Tilføj kommentar