Køb en gymnasieelev for en dag og hjælp unge i Dhakas slumkvarterer

Kan du bruge en gymnasieelev til fem timers arbejde en dag i november? De unge samler penge ind via Operation Dagsværk og tilbyder derfor deres arbejdskraft til både private og virksomheder.

 

Operation Dagsværk har eksisteret i Danmark siden 1985 og går kort fortalt ud på, at landets gymnasieelever tilbyder sig som arbejdskraft i fem timer - og lønnen går til godgørende formål i verdens fattigste områder.
I år falder Operation Dagsværk 8. november og eleverne samler penge ind til aktivistskoler i Bangladesh’ hovedstad Dhakas slumområder.
- Dhaka er blevet kåret til at være verdens værste by at bo i på grund af slumområderne og hvert år bliver byen ramt af store oversvømmelser, fortæller Katrine Højrup, der er leder af Operation Dagsværks gruppe på Vordingborg Gymnasium.
- Operation Dagsværk hjælper alle de unge med at organisere sig, så de får sat sig selv på dagsordenen. Det er en slags hjælp til selvhjælp, forklarer hun og fortæller, at de unge skal lære at gøre byen til et bedre sted at bo, for eksempel ved at konstruere kanaler, så vandmasserne bliver ledt væk fra slumområderne i stedet for at skylle huse og mennesker væk, når de kommer.


Opfordrer til at bakke op

Katrine Højrup oplever dog et problem med årets Operation Dagsværk. De unge vil sådan set gerne støtte den gode sag, men når valget står mellem at samle penge ind til unge på den anden side af kloden og et par ekstra fritimer, der eventuelt kan bruges på at forbedre en matematikopgave, så vælger lidt for mange elever i følge Katrine Højrup det sidste.
- Gymnasiet giver os fri, så mange ser det som en dag, hvor de kan holde fri, fortæller hun og savner lidt mere gejst fra elevernes side.
- Men en ungdomsuddannelse er ikke bare bøger, det er også at se livet i verden omkring os, mener hun og er sikker på, at gejsten nok skal komme, når dagen nærmer sig.
De elever, der i sidste ende stadig vælger at blive hjemme og arbejde på en skoleopgave eller bare holde fri opfordrer Katrine Højrup til at betale Operation Dagsværk 350 kroner for netop at skrive opgave eller slappe af og dermed alligevel hjælpe de unge i slumområderne i Dhaka.


Hvad skal vi gøre for dig?

Katrine Højrup håber, at virksomheder og private, der læser denne artikel vil få gode ideer til, hvad de kan bruge en eller flere gymnasieelevers hjælp til den 8. november.
- Sidste år var jeg ude og rense tastaturer. Jeg fjernede brødrester og desinficerede, fortæller hun og ved allerede nu, at nogle af eleverne i år skal ud og bage pandekager til alle medarbejdere på en virksomhed, andre skal have fjernet ukrudt i haven eller have ryddet op på loftet eller i garagen og nogen er også blevet hyret af deres forældre til at skrubbe hjemmet rent fra a-z.
- Det koster kun 350 kroner for fem timer, fortæller Katrine Højrup, der håber at Sydsjællands Tidendes læsere vil tage kontakt til hende og bestille en gymnasieelev eller to i fem timer den 8. november. Skriv til katrinehojrup@gmail.com.

 

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Katrine har du ik fået en mail fra mig ..har sendt en ... men giv lige et praj hvis ik den er modtaget kan bruge 2 friske fyre til have arbejde (Lucas er den ene var ude hos min datter sidste år sammen med Rasmus (han er i Frankrig i år ) Bor Orevej 81 venligst Karin

Kunne godt bruge 2 friske gutter .... den ene var sammen med mit barnebarn (Rasmus Nørskov Møller der er udstationeret i Frankrig i et år de gik i 1 G ) ude hos min datter Sidsel ...har ikke lige hans navn har skrevet til Rasmus ;) de 2 skal hjælpe mig i haven og andre småting da jeg er folkepensionist og været ramt af sygdom ;) Hække klipning græs ukrudt pålæsning af trailer m.m. På forhånd Tak Karin bor Orevej 81 tlf 28867280

Tilføj kommentar