Jens Linnet og livets glæder

Eksklusiv Ekstra-histore om Jens Linnet - tredje genration-læge på Bogø... Mød jægeren og sejleren.

Bogø: På jagt langs pilehegnet efter lynhurtige fugle, med tænksom mine og indviklede opskrifter ved komfuret, på snowboard ned af pisten med nyfalden sne, tværs over Atlanten med passatvind i hælene og et sejl på 500 kvadratmeter, bøjet over bedet i haven med krydderiurter eller med stetoskop om halsen på udkig efter grunden til, at andre har ondt i maven. Sådan kunne ordene godt falde, hvis man skal tegne omridset af læge Jens Linnet på Bogø, som gennem de seneste to weekends havde inviteret først sit private netværk af hverdagens gode lokale og ofte feststemte venner samt ugen efter det mere professionelle af slagsen med kolleger og officielle gæster i smoking og blankpudsede sko. To lørdage i et beduintelt i haven med plads til at fejre hans 60-års fødselsdag.

 

Mad med mere

To lørdage, hvor værten selv overtog meget af ansvaret ved komfuret og det nødvendige tilbehør fra vinkælderen.

Han ved godt, hvornår bøfferne skal vendes og, hvordan sovsen skal smage og er heller ikke bange for de mere avancerede opskrifter. Sådan må det også nødvendigvis være for en mand, der blandt andet har klaret tilberedning af en syv-retters middag på Liselund Ny Slot. Og på skift med andre medlemmer på sejlklubbens tirsdagsmøder i vinterhalvåret. For ikke at glemme den årlige generalforsamling, hvor han som mangeårig formand for sejlklubben komponerer menuen og under overvågning overlader tilberedningen og køkkentjansen til en gruppe på 20-25 medlemmer, som skal mætte de normalt næsten hundrede fremmødte. 

 

På havets bølger

Han havde dog ikke det afgørende ord, når der skulle kommanderes på turen over Atlanten. Det ansvar blev overdraget til en topprofessionel, der ”fulgte med”, da båden blev lejet og sejlede ud fra Lanzarote med ham selv og en flok af hans venner – turens eventyrlystne mandskab.

Den årlige sejlads ”Tærø Rundt” står også på hans liste med aktiviteter i forbindelse med sejlklubben, hvor Jens Linnet gør et stort arbejde for at aktivere og lokke ungdommen ud på vandet. 

Der er lidt vel rigeligt med ”kaptajn gråskæg” i klubben og alt for få unge – som han udtrykker det.

 Jens Linnet er ikke på udkig efter rådyr eller andre i stor størrelse. Han er derimod grebet af ”rough shooting”, hvor det drejer sig om små og hurtige fugle, der går på vingerne, når de klappes op fra blandt andet pilehegn eller andre bevoksninger. Det er en jagt, der kræver både hurtig reaktion, et sikkert øje og rolige hænder. 

Men dyr som jagtobjekt tiltrækker ham ikke. Han bryder sig ikke om at se på dem, hvis de kigger ham i øjnene, mens han lægger an til skud.           jmr

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Kære Jens Hvordan kan jeg have misset denne enestående lejlighed til at sige --- Tillykke med det hele, vinden er vor, krudtet holder tørt mmmmv. Better safe and late than sorry. Alligevel kom der nye facetter på dit i forvejen omfangsrige ccv. Hil dig guttermand. Din Peer

Tilføj kommentar