Cirkeline og hendes mor, Hanne Hastrup, kommer til Kulturarkaden under udstillingen ”Cirkelines Verden”. Foto (af originaltegning): Lone Rasmussen.

Cirkeline kommer til Kulturarkaden

Kunstforeningen Vordingborg har sammen med Vordingborg Bibliotek arrangeret Cirkeline-udstilling med fri entré fra 17. marts til 9. april. Også skaberen af figuren, Hanne Hastrup, vil være til stede til ferniseringen og læser selv højt. 

Vordingborg Den lille sorthårede alfepige med den røde, sortprikkede kjole, der sover i en tændstiksæske og har musevennerne Ingolf og Frederik ikke ikke behøvet nogen yderligere introduktion siden 60’erne. 
- Alle har et nostalgisk forhold til Cirkeline eller genkender hende i hvert fald, siger Lone Rasmussen fra Vordingborg Kunstforening, som har taget kontakt til Cirkelines ”mor”, tegner og forfatter Hanne Hastrup. 
Det er der nu kommet en børneudstilling ud af i samarbejde med Vordingborg Bibliotek, som løber i tre uger under titlen ”Cirkelines Verden”. 
- Cirkelines univers kan man kun blive glad af, og udstillingen passer perfekt med, at der lige er kommet en ny Cirkeline-flim i biografen, påpeger Lone Rasmussen. 

Kunst i børnehøjde 
- Cirkeline er også billedkunst. Det er smukke akvareller. Hanne Hastrups billeder rører ved noget i de fleste. Vores budskab med udstillingen er også, at kunst er for alle aldre, siger Lone Rasmussen, som har fået lov at låne Hastrups originaltegninger, som også vises på udstillingen.
Til ferniseringen lørdag 17. marts kommer Hanne Hastrup, hvor hun både tegner Cirkeline og læser højt for børnene. 
Udstillingen byder også på værksteder med kæmpe tændstiksæsker, tegneborde, udklædningstøj, påklædningsdukker til farvelægning og udklip, memoryspil og interaktiv skærm samt musik og film - foruden muligheden for at se Hanne Hastrups originaltegninger. 

Evigt aktuel alf
Om Cirkelines popularitet og hendes berettigelse som kunst siger Lone Rasmussen:
- Hannes historier er rare og er for mange forbundet med gode minder. Man kan kun blive i godt humør af at se Cirkeline.
- Og det har også at gøre med menneskesynet, der går hende evigt aktuel. Jeg så for nylig den nye Cirkeline-film med mine børnebørn, og Ingolf og Frederik taler pænt til alle og ser det positive i andre, siger Lone Rasmussen, der håber at se folk i alle aldre på udstillingen.  
- Vi håber også at se unge forældre og ikke kun bedsteforældre med børnebørn. Håbet er, at flere får øjnene op for, hvad kunst også kan være, siger Lone Rasmussen. 
Mandag den 19. og onsdag den 21. klokken 10 og lørdag den 24. marts klokken 11 er der også oplæsning, udover at man kan gå på opdagelse i universet alle ugerne.

Cirkeline og hendes mor, Hanne Hastrup, kommer til Kulturarkaden under udstillingen ”Cirkelines Verden”. Foto (af originaltegning): Lone Rasmussen.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar