Første studenter er klar til at modtage beviset på tre års hårdt arbejde. Foto: Michael Thønnings

Brug Jeres kritiske sans

Ros til studenter, mens regering og samfundet fik sin kritik til translokation på Vordingborg gymnasium.

 

 

Vordingborg - De tester Jeres børn.. i hoved og i røv...

Budskabet fra den unge mand med guitaren på scenen foran hundreder af feststemte mennesker til translokationen på Vordingborg gymnasium, var ikke til at tage fejl af. Et stor pres, tests fra de små klasser og en skolegang, hvor det kan være svært at leve op til alle forventningerne - egne som andres - kom i fokus. 

Også rektor Ib Brøkner Christiansen, lagde ud med at revse planerne om karakterkrav for at komme i gymnasiet.

- Social sortering. Hvis det var sådan, da I startede, ville en del af Jer ikke have været her i dag, sagde han, inden  han gjorde klart at studenterne i dag er langt bedre end for 50 år siden: - De skal kunne mere, der er mindre udenadslære og man er nødt til at være meget selvstændig - noget der er brug for..

- Brug jeres selvstændighed og kritiske sans, til at påvirke samfundsudviklingen. Ligesom generationen for 50 år siden, så skal I problematisere nogle af de herskende holdninger, sagde han og påpegede hvordan verden og samfundet var blevet mere international i alle aspekter.

Det var dog fest og glæde der var kernen ved translokaltionen og det andet band der optrådte havde, som de sagde, ”ikke så store følelsesmæssige budskaber” som den foregående.

- Det er bare en kærlighedssang, sagde han med et smil.

Og kærligheden og forventningen var da også det mest gennemtrængende - eller i hvert fald glæden - da de første kunne gå på række, trykke rektor i hånden og modtage deres beviser, inden de nu kan drage ud i sommeren med huen på sned og et råd fra rektor i baghånden.

- Brug jeres talenter. I har alle talenter, I skal bare blive ved med at bruge dem. Man udvikler dem kun ved at blive ved... 

mith

 

Første studenter er klar til at modtage beviset på tre års hårdt arbejde. Foto: Michael Thønnings

Og forældrene er klar til at forevige øjeblikket....

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar