Niels Gottlieb fra Vejdirektoratet fortæller, at byggeriet af den nye Storstrømsbro fortsætter som vanligt - men på sigt kan frygten for Corona gøre det blive vanskeligt at skaffe arbejdskraft. Arkivfoto: Mille Holst

Broarbejde skrider frem - men det bliver svært at få nye medarbejdere

Arbejdet på den nye Storstrømsbro fortsætter ufortrødent, corona-virus eller ej. Arbejdet er udfordret at smitterisiko, der kræver ændring af rutiner, og på sigt kan brobygeriet komme til at mangle arbejdskraft.

Masnedø Henstillingen om at holde afstand til hinanden og ikke være mere end ti mennesker samlet giver nogle udfordringer for arbejderne på den nye Storstrømsbro.
- Vi laver forskellige tiltag, der skal nedsætte den generelle risiko for smitte, fortæller Niels Gottlieb fra Vejdirektoratet, der samtidig kan meddele, at arbejdet fortsætter som hidtil, både for Vejdirektoratets vedkommende og for de øvrige entrepriser i forbindelse med brobyggeriet.
- Jeg har ikke hørt andet fra andre, siger han og præciserer:
- Det er de offentligt ansatte, der er sendt hjem - resten skal arbejde videre. Broen bliver bygget af private virksomheder, og en stor del af arbejderne er ansat i private virksomheder.
- Vi er selvfølgelig udfordret, men der bliver taget en masse forholdsregler, siger han.
- Der er indført en ti personers forsamlingsregel, som giver bøder, men det gælder ikke i arbejdssammenhæng. Men vi prøver stadig at arbejde i mindre grupper, siger han.

Ingen brobyggeri hjemmefra
Ligesom andre virksomheder bliver alt arbejde, der kan udføres hjemmefra, lavet hjemmefra.
- Men man kan jo ikke bygge en bro hjemmefra, bemærker Niels Gottlieb og fortæller at nogle af de tiltag, man har sat i værk er, at inddele medarbejderne i mindre grupper og ændre deres måde at spise frokost og holde pauser på.
- Typisk er folk ikke tæt sammen, når de arbejder og kan ofte godt holde en til to meters afstand, mener Niels Gottlieb, der dog erkender, at afstanden ikke altid kan overholdes.

Svært at få nye folk
Mange af arbejderne på brobyggeriet er udlændinge.
- De fleste er her stadigvæk, for de må gerne være her, når de arbejder, fortæller Niels Gottlieb og forklarer, at mange af dem allerede boede her i landet inden brobyggeriet gik i gang.
- Men det er klart, nu er det blevet sværere at få nye folk til fra andre lande, fortsætter han, men mener dog pt, man har dem, man har behov for.
- Men det kan sagtens gå hen og få en effekt senere, slutter han.

Tema: 
Corona-situationen

Niels Gottlieb fra Vejdirektoratet fortæller, at byggeriet af den nye Storstrømsbro fortsætter som vanligt - men på sigt kan frygten for Corona gøre det blive vanskeligt at skaffe arbejdskraft. Arkivfoto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar