Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Der var Fest og glade dage i Vordingborg sidste år i uge 28 - men ændret beskatning betyder nu at Festugen ikke bliver til noget i år. Arkivfoto: Klaus Lohmann

BREAKING NEWS: Festugen er aflyst

I en korfattet pressemeddelelse fortæller festugekommitéen her til eftermiddag at årets Festuge er aflyst. Der bliver ingen festuge i år.

- I kølvandet af en ny fortolkning af den momsfritagelse Vordingborg Festuge har arbejdet med i dens nuværende form siden 2002, ser vi os i Festugekomiteen nødsaget til at trække stikket ud og aflyse resten af forberedelserne til dette års festuge, skriver talsmand Dennis Pedersen fra Vordingborg Festuge.

Her forklarer han, at man som tidligere år har søgt og fået en momsfritagelse, der blev godkendt i februar af Skat, men at den momsfritagelse nu er trukket tilbage per 10.april, fordi Skat ikke længere anser Vordingborg Festuge som en forening, men derimod som en virksomhed, der således skal svare moms.

Det vil betyde så store ændringer i forhold til økonomien, at Festugekommitéen meddeler, at de ikke kan nå at løse problemerne på den tid der resterer inden det hele skulle gå løs i uge 28.

- Der skal et nyt set up og en anden konstellation på banen i forhold til fremadrettet at opnå momsfritagelse for Vordingborg Festuge, skriver de i presseorienteringen, hvor de understreger at festugen - den 37. i rækken - altså er aflyst.

- Vi er naturligvis dybt påvirkede og meget ærgerlige over denne situation, men håber på forståelse for denne svære beslutning. Vi vil gerne en sidste gang sende en kæmpe tak til alle som bidrog til festen og mest af alt en kæmpe tak til Festugens frivillige hjælperskare, som har holdt Vordingborg Festuge i gang de sidste 37 år, uden dem ingen festuge, lyder det fra Festugens folk.

Sydsjællands Tidende har forsøgt at følge op og få en kommentar fra talsmand Dennis Pedersen, men det har endnu ikke været muligt.

Spørgsmålet er om nogen kan samle trådende og genrejse Festugen, eller om det er slut for altid...

Fra kommunal side, er der udsendte en pressemeddelses, hvro man ærgre sig, men undersger at det er en sag mellem Skat og Festugekommitéen.

- Men jeg håber virkelig, at der kan findes en løsning, så det bliver muligt at genrejse festugen i en konstruktion, som SKAT kan godkende. Vi vil naturligvis være behjælpelige med det vi kan, for at vi kan fastholde et så vigtigt arrangement for byen. Det gælder selvfølgelig også, hvis der kommer konkrete intiativer på banen, som kan resultere i, at der alligvel kan afholdes en eller anden form for festuge her i 2017, siger borgmester Michael Seiding Larsen (V) i pressemeddelelsen.

Opdatering: Vordingborg IF mener den kan skaffe millionerne der mangler og lover at "redde Festugen" 

 

 

 

Kommentar

NU må der snart være en grænse for SKATVANVIDDET!!!!!

Det kan da ikke være rigtigt, at et kæmpe frivilligt initiativ, som nu i 37 år har været et kæmpe aktiv for Vordingborg by i uge 28 - og været medvirkende til et virkeligt stort løft for de erhvervsdrivende i byen skal dræbes p.g.a. helt fejlanbragte momsbetragtninger - som da kun kan begrundes ud fra en meget teoretisk synsvinkel.

Vordingborg har ikke alt for meget spændende at byde på - MEN en af attraktionerne, som kan trække turister langvejsfra er jo netop FESTUGEN.

SØRG NU FOR AT DE KAN FORTSÆTTE - I KÆRE LEVEBRØDSPOLITIKERE!!!!!!!!!!!!

Hvorfor kommer kommunen ikke på banen som borgmester kan man da ikke læne sig tilbage og se årets eneste begivenhed lukke og slukke pga. en ny fortolkning fra skat, gå dog ind og hjælp dem og tag ansvar for din by

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Æblernes dag i...
  • FOTOS: Prinsesse...
  • FOTOS: Fantastisk...
  • FOTOS: Oktoberfest i...
Kommende arrangementer
22.
Okt
Hotdogs og Højmesse Køng Menighedsråd
22.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
22.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
24.
Okt
Borgermøde Lokalrådet for Kastrup, Ndr. Vindinge og Næs
24.
Okt
Meditationsgudstjenester Vordingborg Kirke
25.
Okt
RaketVækst Vordingborg Erhverv
25.
Okt
Generalforsamling Mern og Øster Egesborg Sognes Lokalråd
25.
Okt
Foredrag - mød Daniel, der kom som flygtning til Danmark for 7 år siden Køng Menighedsråd
25.
Okt
Generalforsamling Stensved og omegn Lokalråd
25.
Okt
Tove Ditlevsens hjerte KulturArkaden