Jeanne Mathiesen læser op af sin nye bog for sine egne børn. Foto: Mille Holst

Bog fuld af impulser og barnlig fantasi

Jeanne Mathiesen ved, hvad det vil sige at være kommet på den forkerte hylde. Nu har hun taget konsekvensen og har kastet sig over drømmen om at skrive børnebøger. Den første bog er netop udkommet.

Køng I sidste uge udkom Jeanne Mathiesens første børnebog på forlaget Kahrius. ”Felix S. og Frøken Frida - gummistøvler og leverposteg” blev egentlig til for flere år siden, men er først blevet gjort klar til tryk og forsynet med illustrationer af Jimmy Tim Nielsen i løbet af det seneste års tid.
- Den lå i en skuffe og ventede, fortæller Jeanne Mathiesen, der i en travl hverdag med børn og arbejde ikke fandt tiden til at gøre den færdig.
En længere sygeperiode med angst og stress fik hende til at indse, at hun nok ikke beskæftigede sig med det rette i sin hverdag, så gradvist kom der gang i skriveriet igen. - Mit liv har altid været lidt om at overleve, ikke om at leve, fortæller Jeanne Mathisen, der har tre uddannelser bag sig som både hjælper, frisør og assistent. Men det har altid været som om, hun ikke passede ind nogen af stederne, fortæller hun. Til august starter hun på VUC og bagefter har hun planer om at læse filosofi på universitetet.

Ti minutter i ulvetimen
For Jeanne Mathiesen har det at skrive børnebøger været ren terapi.
- Jeg har fået det så godt efter jeg igen er begyndt at udleve nogle drømme, fortæller hun.
Hendes nye børnebog er med hendes egne ord ”en hyldest til den umiddelbare, barnlige fantasi”. Bogen handler om Felix S., der er meget impulsstyret og kaster sig ud i en række skøre ting - narrestreger - synes forældrene.
- Den foregår i et dagligdags univers, så børnene kan relatere til den, forklarer hun og siger, at bogen er tænkt som ”et stemningsløft”, der kan læses på ti minutter og egner sig særlig godt til ulvetimen, hvor børnene er trætte og alle venter på maden.
Den næste bog i rækken om Felix S. og Frøkken Frida udkommer til efteråret.

Fakta
• Jeanne Mathiesens børnebog ”Felix S. og Frøken Frida - gummistøvler og leverposteg” udkom 23. juli på forlaget Kahrius. Bogen er for de 4-6-årige og fås i boghandlere landet over, på Saxo.com og via www.jeannemathiesen.dk

Jeanne Mathiesen læser op af sin nye bog for sine egne børn. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar