• www.henriks-hvidevarer.dk

Et blåt øje, er bare en af de skader Tom Myllauer fik, da han blev tæsket af unge i Rådhusparken. Foto: Michael Thønnings

Blev tæsket i Rådhusparken

Problemerne tager til i ”de unges” rådhuspark i Vordingborg. Tom Myllauer fik tæsk af en flok unge og måtte flygte fra det han kalder en hadforbrydelse. Politiet undersøger sagen og har en stærk formodning om gerningsmanden.

VORDINGBORG 58-årige Tom Myllauer tager næsten altid turen gennem Rådhusparken, når han har været oppe at handle i Kvickly. Han kender de fleste i området og af og til samler han flasker - både for miljøets skyld, men også for at donere til Røde Kors og lignende sager.
Men han tager ikke den vej længere.
Sidste fredag blev han  overfaldet og tæsket af en ung mand, og da han flygtede satte et tæskehold efter ham.
- Det skal jo være et grønt område for alle, men det er gået over gevind, siger Tom Myllauer, der de sidste par dage har været til tandlæge med forstuvet kæbe, har fået et ordentlig blåt øje og svære knubs. Ikke mindst på psyken.
- Jeg brød simpelthen sammen, da jeg talte med politiet, siger han. 
Det var fredag eftermiddag og der var godt fyldt i rådhusparken, hvor de unge som vanligt drak og spillede musik. Han spurgte om nogle flakser hos en flok piger, og ud af det blå var der en dreng fra en gruppe nær ved, der råbte ”bøssesvin” og kastede sig over ham.
- Jeg forsøgte at få ham væk og hive ham i håret, men han var næsten skaldet og jeg blev væltet omkuld, siger han
Midt i det hele mistede han sine briller og nogle af de andre fra overfaldmandens gruppe holdt ham tilbage. Men inden Tom kunne  komme videre, kastede de sige igen over ham.
Nogle piger hjalp ham og han flygtede over til sin cykel.
- Men da jeg kom derover så jeg en helt flok komme løbende mod mig. Et tæskehold, så jeg cyklede bare alt hvad jeg kunne og mistede halvdelen af mine ting, siger Tom Myllauer.
Han undrer sig over at de unge får lov at opføre sig sådan.
- Mange sidder og drikker og ryger joints og flere af dem er ikke mere end 14-17 år. Og så det her, siger han og giver ikke meget for poltikere der mener at de unge ”er jaget vildt” og skal have lov til at feste løs.
- Der mangler opdragelse, siger han.
Selv ser han det som en hadforbrydelse idet han er homoseksuel og overfaldsmanden gentagne gange kaldte ham et ”bøssesvin”.
- Det er ikke noget der har været før, men jeg havde en lignende oplevelse for et par måneder siden, siger Tom Myllauer, der har anmeldt voldssagen.
Hos politiet undersøger man sagen og her bekræfter Jakob Fosgerau overfaldet og påpeger at de er ved at tale med så mange af de unge som muligt for at klargøre hvad der er sket i forbindelse med overfaldet.
- Der var mange, så det tager lidt lænegere tid, siger han  men påpeger at de har en god formodning om gerningsmanden og hans gruppe. Han påpeger desuden, at det er en voldsag, men at det ikke kan slåes fast endnu, om der er tale om en hadforbrydelse og hvad motiverne har været.

Et blåt øje, er bare en af de skader Tom Myllauer fik, da han blev tæsket af unge i Rådhusparken. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Efter tre ugers ferie i udlandet blev jeg truet 2 gange af samme gerningsmand foran Vordingborg station i mandags. Velkommen hjem til virkelighedens Danmark.

Tilføj kommentar