Balancen i krop og sind er i hus

Den 1. september åbner et makkerpar Bevægelseshuset på Masnedø, og på programmet er holdtræning for både børn og voksne i blandet andet mindfulness, meditation og bevægelse. 


En kæmpe have og udsigt ud over vandet og Masnedsund. Rammerne er perfekte for Michelle Korte fra Langebæk og Dorte Sander Frandsen, der 1. september slår dørene op til Bevægelseshuset på sidstnævntes egen adresse, Masnedøvej 11. 

De to mødtes helt tilfældigt og fandt ud af, at de havde en fælles vision i form af et sted med en tryg og rolig atmosfære, hvor både børn og voksne kan arbejde med sig selv. 

- Jeg har selv forskellige hold såsom efterfødselstræning, meditativbevægelse og rytmikgymnastik, fortæller Dorte Frandsen, der har 20 års erfaring med bevægelsesundervisning ved siden af sit job som lærer. 

- Jeg underviser både børn og voksne i meditation, som jeg kombinerer med leg og bevægelse, ekempelvis gymnastik, yoga, qigong - bevægelsesmeditation - og kropsafbalancering, uddyber hun.

- Og jeg har mindfulness for børn fra seks til 12 år. Jeg er oprindeligt uddannet pædagog, så både Dorte og jeg er vant til at arbejde med børn, siger Michelle Korte, der har en længere mindfulness-instruktøruddannelse bag sig og selv stødte på mindfulness, da hverdagen blev præget lige lovlig meget af tankemylder, bekymringer og stress. 

- Selve børneholdene har fokus på kroppen, så her er det leg, løb, sang og dans. Der er visionen, at Bevægelseshuset er rolige omgivelser, vi kan bruge kroppen i på små hold, siger Dorte Frandsen og understreger sammenhængen mellem det fysiske og psyken. 

- Vi er ikke delt op i tanker og krop, og det er vores livslange interesse for at arbejde med begge dele, vi vil dele med andre, siger Dorte Frandsen.

Makkerparret peger på, at et ord som meditation får de fleste til at tænke på ”hokus-pokus”.  

- Mange af de udfordringer, vi har som voksne med følelser og stress, kan man få redskaber til tidligt i livet. Kald det ”mentaltræning”, så vi bliver mere robuste som mennesker. Det kan de fleste forholde sig til, siger Michelle Korte, der arbejder med eksempelvis udbrændthed, depression, fobier, angst og afhængigheder med voksne.

- På mindfulness-holdene til børn arbejder vi med redskaber til at mestre stress hos børn, så de ikke senere i livet skal kæmpe med at være ude af balance følelsesmæssigt, forklarer hun. 

Bevægelseshuset har åbent for tilmeldinger.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar