Team Storstrøm var fornylig på besøg i Mulhouse i Østfrankrig med ni unge fra Sydsjælland og øerne. Med dem var Per Damkjær Juhl. Foto: Mille Holst

Badmintonsamarbejde åbner øjne i hele af landet

Team Storstrøm har forlængst vist sit værd og har fået badmintonverdenen til at vende blikket mod Sydsjælland.

I marts 2015 lancerede Vordingborg badmintonklub en femårsplan for klubbens ungdomsafdeling, som skulle sikre, at klubben kom tilbage på det sydsjællandske badminton kort.
Den plan er siden blevet overhalet indenom af Team Storstrøm, der startede som et samarbejdsprojekt mellem en lang række badmintonklubber på Lolland, Falster og Sjælland. I dag er Team Storstrøm uafhængig af badmintonklubberne, og modtager støtte fra blandt andet Nordeafonden. 
Team Storstrøm har sat Sydsjælland og øerne på det danske badmintonkort, og ifølge Per Juhl hviler både Badminton Danmarks, DGIs, ja hele den danske badminton verdens øjne på samarbejdet. 
- Alle kender os nu, mener Per Damkjær Juhl. 

For de bedste unge
Spillere fra områdets klubber, der deltager i arrangementer, stævner, rejser og så videre i regi af Team Storstrøm, må desuden selv finansiere en del af omkostningerne - det går ikke længere via klubberne.
Til gengæld får de spillere, der deltager, og som alle er blandt de bedste i deres række i deres respektive klubber, mulighed for at deltage i holdturneringer og andre badmintonoplevelser, som deres egen klub ikke kan løfte. 

Skal opleve verden
Senest har Per Damkjær Juhl haft ni unge talentspillere med til Mulhouse i det østlige Frankrig. Her spillede de landskampe og blev i den forbindelse præsenteret ved indmarch og flag, borgmesteren holdt tale, spillerne gav interview til den lokale avis, blev inviteret på middage, og meget andet.
- Jeg vil gerne vise dem, hvordan man spiller i udlandet, fortæller Per Damkjær Juhl, der selv for år tilbage boede og trænede i den selvsamme franske klub. 
I Mulhouse mødte de unge danske spillere desuden nogle af Europas bedste spillere i deres årgange og de har ifølge Per Damkjær Juhl fået oplevelser, de på ingen måde ellers ville have fået - og som de ikke på forhånd havde kunnet forestille sig.

Uddannelse til de unge
Næste projekt for Team Storstrøm er at få de unge talenter uddannet som trænere, så de kan lære de små i deres egne klubber noget mere.

 

Team Storstrøm var fornylig på besøg i Mulhouse i Østfrankrig med ni unge fra Sydsjælland og øerne. Med dem var Per Damkjær Juhl. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar