• www.henriks-hvidevarer.dk

En bølge af indbrud i biler hærger området i øjeblikket. Blandt andet ved Damsholte kirke. Privatfoto.

Bølge af indbrud i biler ved mønske kirker

Tøm bilen inden tyven gør det. Sådan lyder budskabet fra politiet der bekræfter at der i den seneste tid er begået påfaldende mange indbrud i biler blandt andet ved mønske kirker.

Møn Onsdag den 19. september blev to biler udsat for hærværk og tyveri, mens de holdt parkeret ved Damsholte Kirke. Fra begge biler blev stjålet tasker, som stod på bilernes sæder.
Tyveriet er det andet, der er sket på samme parkeringsplads indenfor to uger, fortæller graver Anne Skov Nielsen til Sydsjællands Tidende, og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter, at der i den senere tid er sket flere lignende indbrud ikke bare på Møn men også i Langebæk, Nyråd og Vordingborg.

Dårlig ferieoplevelse
En af dem, der fik ødelagt bilruderne og stjålet en taske er Jytte Bache, der med sin mand og et vennepar holdt ferie i Præstø og var et smut forbi Damsholte kirke for at se kirkens udsmykning og kirkegårdens grave.
- Da vi kom ud på parkeringspladsen igen, så var det sket, fortæller hun og beretter, at et vidne så en mørk Mercedes bakke ud fra parkeringspladsen og køre hurtigt fra stedet umiddelbart inden. 

Efterforsker signalement
Der blev både taget billede af bilen, der kørte fra parkeringspladsen ved Damsholte kirke i høj fart og det meste af nummerpladen blev registreret, alligevel har politiet ikke fundet gerningsmanden endnu.
- Der er også stjålet nummerplader dernede, og registreringsnummeret  hænger ikke nødvendigvis sammen med den bil der kørte, forklarer Jakob Fosgerau fra Sydsjællands og Loland-Falsters Politi, der opfordrer folk til ikke at efterlade tasker og andet af værdi i sin bil. Heller ikke selvom man skal et ultrakort ærinde.
- I nogle tilfælde har bilen kun holdt i ti minutter, siger han og oplyser, at indbruddene ikke er sket ved store parkeringspladser ved indkøbscentre og lignende, men ved kirker, skoler, idrætshaller og pendlerparkeringspladser.
Nogle steder er gerningsmanden blevet set og der er givet signalement af vedkommende. Politiet efterforsker således lige nu, om det er den eller de samme personer, der står bag. Mere vil Jakob Fosgerau ikke sige om efterforskningen på nuværende tidspunkt, men ved flere af indbruddene er der set en stor sort BMW.

Nu kommer der skilte
I Damsholte kirke er man chokerede over de seneste tyverier, og man har nu taget initiativ til at anskaffe nogle skilte, der skal advare besøgende om at ”tømme bilen før tyven gør det”.
- Folk skal vide, at de skal tage alting med fra bilerne, siger graver Anne Skov Nielsen - og det gælder også selvom besøget er kort.

En bølge af indbrud i biler hærger området i øjeblikket. Blandt andet ved Damsholte kirke. Privatfoto.

Privatfoto.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar