Det er signalforvirring, at der står et skilt med teksten ”Politi” ved Vordingbrg Kaserne på Brovejen 5 i Vordingborg. Det mener i al fald en læser fra Mern. Foto: Mille Holst

Avisen undersøger: Politiforvirring

Tager turister og andre, der kommer udenbys fra, fejl af, hvor man fysisk kan henvende sig til lokalpolitiet i Vordingborg? Det vil en læser gerne vide, som synes at det er signalforvirring, når der skiltes med ”Politi” ved Vordingborg Kaserne, selvom lokalpolitiet træffes på Københavnsvej.

Avisen undersøger  Birgit Leidecke i Mern har undret sig over et skilt i lokalområdet, som hun beder Sydsjællands Tidende om at undersøge nærmere.
- Det, der undrer mig er, at på Brovejen 5 i Vordingborg ude ved kasernen står der en ”søjle” med ordet POLITI. Den har stået der i årevis – ja dengang teltlejren blev etableret for flygtningene. Men der er jo ikke noget politi her. De bor jo et andet sted i Vordingborg. Jeg tænker bare på, at når der for eksempel kommer turister hertil og eventuelt får problemer, så kører de jo til Brovejen 5 og undrer sig over, hvad det betyder, skriver hun til redaktionen.

Forstår ikke undren
I forbindelse med flygtningestrømmene i 2015 blev det fra regeringens side beslutte, at der skulle oprettes teltlejr ved Vordingborg Kaserne, hvor man kunne sende de flygtninge hen, der kom her til landet. Flygtningestrømmen blev dog aldrig så stor, at der blev brug for teltlejren - omend den aldrig blev nedlagt. 
I samme forbindelse fik Rigspolitiet kontorer på Vordingborg Kaserne, og det var i den forbindelse (i 2016), at skiltet med ”Politi” blev sat op ud mod omfartsvejen.
I dag er Rigspolitiet ikke længere på adressen, men Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi benytter lokalerne.
- Jeg har stadig en efterforskningsgruppe siddende på Vordingborg kaserne, fortæller politiinspektør Kim Kliver, der undrer sig over avisens henvendelse.
- Skiltet har altså stået der siden 2016, siger han og fortsætter:
- Der er ingen grund til bekymring eller forvirring. Lokalpolitiet i Vordingborg ligger stadig på politigården i Vordingborg. Det er ikke ukendt at politiet opretter efterforskningsgrupper til sager, og de lokaler vi sidder i er politiets lokaler.
Han afviser, at det skulle være nødvendigt at oplyse om henvendelsesmuligheder til politiet på skiltet ved Brovejen.
- Den del fremgår jo ved ekspeditionen på politigården i Vordingborg, hvor borgerbetjeningen hele tiden har ligget.
Det lyder ikke som om, I har fået henvendelser fra folk, der er gået forgæves eller har taget fejl?
- Ikke mig bekendt, slutter Kim Kliver.

 

 

Avisen undersøger

• Hvad er det? Det var da underligt. Går du også og undrer dig over stort og småt, uden at få en forklaring? Det gør Sydsjællands Tidende nu noget ved, med vores tema: ”Avisen Undersøger”. 
Her tager vi fat i de ting både vi og I læsere undrer jer over, og går bagom historierne. Det kan være alt - stort som småt  - bare det er lokalt. 
Hvis du undrer dig over noget, som du vil have avisen til at undersøge, så skriv til redaktion@sydtid.dk.

Tema: 
Avisen Undersøger

Det er signalforvirring, at der står et skilt med teksten ”Politi” ved Vordingbrg Kaserne på Brovejen 5 i Vordingborg. Det mener i al fald en læser fra Mern. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Når nu avisen undersøger - kunne avisen så ikke undersøge hvorfor teltene står der endnu og hvor meget det koster os at opretholde.

Tilføj kommentar