Arbejdsmarked: Enhedslisten

Velfærd og vækst:
I ugens oplæg blev vi spurgt om vores holdning til arbejdsmarkeds- og arbejdsløshedspolitik. Det er et bredt emne, men selvfølgelig et emne vi, i Enhedslisten Vordingborg, har klare holdninger til.
Det er naturligvis vigtigt for vores kommune, at vi har en klar politik omkring hvordan vi skaber flere jobs, både i det private og i det offentlige. Samtidig er det også en social nødvendighed, at vi er bevidste om, at der i den danske velfærdsstat findes mennesker, der ikke er i stand til at arbejde f.eks. grundet psykiske eller fysiske sygdomme. Det skal vi respektere, ikke forsøge at yderligere forværre!
Derfor skal vi selvfølgelig stadig prioritere en seriøs og gennemtænkt arbejdsmarkedspolitik. På det område er der særlig tre emner, Enhedslisten vil have stort fokus på: Turismen, Femern-projektet og udviklingen af den offentlige sektor.
Vi tror på, at der i Vordingborg er potentiale til meget mere i turisme sektoren, end det vi har. Dette skal bl.a. udvikles gennem en miljøbevidst og ansvarlig brug af vores natur, så vi i fremtiden stadig kan fremvise et ekstraordinært skønt naturligt miljø, og ved at sikre bedre cykelstier igennem hele kommunen, både til fordel for borgere i kommunen og turisterne.
Femern-projektet er et kæmpe projekt i vores kommune, og det er en klar prioritering for Enhedslisten, at der skal være ordentlige forhold, vi skal leve op til vores politiker om sociale klausuler og kædeansvar, hos de internationale firmaer der skal stå for projektet, og at der skal findes lokale arbejdspladser i projektet
Udviklingen af den offentlige sektor er en absolut nødvendighed for Enhedslisten, derfor har vi også i vores valgprogram, og i tidligere budgetforslag, foreslået en generel opprioritering af vores børn og unge område med 1000 kr. pr. barn, penge der selvfølgelig også skal være med til at sikre flere lærer og pædagoger på området.

 

Anders Ladegaard Marchsteiner
30 år
Bogø By
Systemudvikler
Mail: alm.anma@gmail.com
Telefon: 42 92 72 84

Tema: 
Kommune- og regionsvalg 2017
Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar