Arbejdsløse sælger sig selv på messe

I Vordingborg tager arbejdsløse ordet, når der den 31. maj er messe i DGI-huset Panteren. Her fortæller områdets arbejdsløse, hvem de er  og hvad de kan. Virksomhederne skal bare møde op, lytte og være nysgerrige.

 

 

Caroline Fougt kom til Vordingborg for fem år siden for at læse til lærer. Trods sine kun 23 år har hun desuden en uddannelse som elevcoach på hotel- og restaurantskolen i Valby samt en søfartsuddannelse. I øjeblikket er hun arbejdsløs, og derfor har hun taget initiativ til at arrangere en omvendt jobmesse, hvor de arbejdsløse præsenterer hvem de er, og hvad de kan, mens virksomhederne kan komme forbi og snuse lidt til, hvilke kompetencer, der er at få i lokalområdet.

For Caroline Fougt har messen også en personlig betydning.

- Jeg viser, at jeg kan stå i spidsen for det her arrangement, siger hun.

 

Kom og tag lokalt ansvar

I øjeblikket farer Caroline Fougt fra den ene ende af kommunen til den anden - ja faktisk helt til Næstved og Nykøbing Falster - for at samle arbejdsløse, der gerne vil præsentere sig selv, og for at lave aftaler med virksomheder, som gerne vil møde de arbejdsløse. Hun har af egen lomme lejet Panteren, hvor messen skal finde sted samt lavet aftaler med forretninger om udsmykning, catering og meget andet.

- Drømmescenariet er, at der kommer 200 mennesker i alt, men kommer der 80 ledige og tyve virksomheder er det superfint, siger Caroline Fougt.

- Det handler om at tage lokalt, socialt ansvar, siger Caroline Fougt, der opfordrer alle virksomheder, store som små, til at møde op til arrangementet. 

- Man behøver ikke have brug for en medarbejder nu, men vis interesse, siger Caroline Fougt, der således er fortaler for at man skaber netværk og får kendskab til, hvilke kompetencer, der gemmer sig i de ledige i øjeblikket. Samtidig får de arbejdsløse viden om, hvilke virksomheder, der er i lokalområdet.

- Det kan give mulighed for nogle uopfordrede ansøgninger, mener Caroline Fougt.

 

De arbejdsløse har ordet

De arbejdsløse vil på messen blive inddelt i forskellige faggrupper, og Caroline Fougt sørger for et særligt loungeområde, hvor virksomhederne kan trække sig tilbage, læse CV’er og evaluere på dagens samtaler eller vende dagens oplevelser med andre  fra området.

Dagen starter med morgenbord og velkomst ved  arrangør Caroline Fougt og Asger Diness Andersen, formand for Erhvervsudvalget i Vordingborg kommune. Udover  en kort afbrydelse klokken 11 med et oplæg om ”ledighed og lokalt, socialt ansvar”, står dagens messe derefter i de arbejdsløses tegn. Og Caroline Fougt understreger, at virksomhederne kan komme og gå helt som det passer dem - og de behøver heller ikke forhåndstilmelde sig.

- Virksomhederne kommer bare, siger Caroline Fougt og understreger endnu engang, at det er de arbejdsløse, der fortæller, hvad de kan. Virksomhederne skal bare lytte. 

 

Fakta

• Arbejdsmessen finder sted 31. maj klokken 9-13 i DGI-huset Panteren i Vordingborg.

• Der er ingen tilmelding for virksomheder, men arbejdsløse, der ønsker at deltage skal tilmelde sig via www.arbejdsmesse.wordpress.com.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar