Ambassadøren for Sydsjælland skal hjælpe førtidspensionister i job

Det giver selvtillid og glæde at kunne arbejde, selvom man har en funktionsnedsættelse eller et handicap. Det ved Bjørn Burkal fra Præstø, der er blevet Sydsjælland og øernes ambassadør for ”Klap-job”, der støtter og hjælper med at skaffe job til førtidspensionister.

Kommunen - Jeg vil og jeg kan. Det er det, jeg har sagt, når nogen sagde, at jeg ikke kunne, fortæller Bjørn Burkal fra Præstø.
Han er netop blevet udnævnt som ambassadør for Sydsjælland og Øerne i projekt ”Klap-job”, der hjælper og støtter folk med en funktionsnedsættelse med at komme ud på arbejdsmakedet og yde det, de nu kan.
- Projektet har fået næsten 3.000 mennesker i arbejde - og der er flere hundrede ledige job lige nu - blandt andet der, hvor jeg selv arbejder, påpeger Bjørn Burkal.
Han ved dog hvor svært det kan være at komme ind på arbejdsmarkedet og fungere i et job, når man har særlige forudsætninger.
Han fik selv for lidt ilt under fødslen og har deraf selv en funktionsnedsættelse, der blandt andet betyder at han har nogle udfordringer med at skrive.
Derfor er han også førtidspensionist og var indtil for nogle år siden tilknyttet beskyttet, sociale værkstedsprojekter.
- Men det gav ikke udfordringer nok. Jeg ville gerne noget mere. Det var ikke mig, siger Bjørn Burkal, der en overgang fik et job i et lokalt supermarked, men det blev kørt for hårdt og han fik en depression.
- Der kan være dumme dage og der er det vigtigt, at man har et arbejde, hvor der er forståelse for det man kan og det man kan magte, siger han og fortæller om projekt Klap-job, som netop koordinerer og hjælper folk som ham selv i job.
- Jeg har fik er job i Rema1000 i Rønnede, gennem Klap-job, som jeg er rigtig glad for. Jeg står for frostafdelingen, men man kan lave meget forskelligt, siger han og påpeger at der både er mulighed for at have med kunder at gøre - men at der også er job andre steder, hvis man ikke kan håndtere for mange mennesker, ligesom der er aftaler med en lang række firmaer og virksomheder i hele landet.
- Et Klap-job gælder alle der har en funktionsnedsættelse og er på førstidspension. Der  er rigtig mange muligheder, fortæller han og påpeger at man begynder i ulønnet praktik i en måned, for at se om det er noget og derefter bliver man en del af sin arbejdsplads med en løn,  på de vilkår man aftaler. 
Der er dog mulighed for at tale med projekt Klap-jobs folk, der er en del af landsorganisationen for udviklingshæmmede - LEV.
Og det er blandt andet her Bjørn Burkal kommer ind i billedet som ambassadør. Han skal blandt andet fortælle om hvordan det er at være i et Klap-job til diverse foredrag, men han rådgiver og hjælper også andre, der har lyst til at prøve arbejdsmarkedet af.
- Man kan bare kontakte mig, så kommer jeg gerne ud og tager en snak. Man kan også ringe, hvis man har en dum dag eller man har spørgsmål. Hvis jeg ikke kan svare, så kan jeg så vise videre til dem på Klap-job-kontoret, fortæller Bjørn Burkal.
For ham har det betydet meget at få et job. Ud over at han tjener lidt ekstra, så giver det ham mulighed for at komme ud og lave noget han faktisk er god til og glad for.
- Man skal være glad for at gå på arbejde - ellers duer det ikke. Det giver meget selvtillid. Det er vigtigt at kunne hvile i sig selv - og dejligt at være et sted, hvor der er nogen, der tro på mig, siger Bjørn Burkal, der udover sit job i Rema1000 og sin ambassadørpost også er træner ved svømning hos handicapidrætten, ligesom han er en ivrig fuglefotograf. 

 

Foredrag om ”Klap-job”

Mød Bjørn Burkal og hør mere om Klapjob den 25. februar.

Vordingborg Der er både mulighed for at møde den nye ambassadør og høre med om Klap-job den 25. februar, hvor Bjørn Burkal og projektleder fra Klapjob, Claus Bergmann Hansen, holder oplæg og svarer på spørgsmål.
Det foregår i Hollænderhaven, Fuglebakken 3 i Vordingborg fra klokken 17 til 19. Det er samtidig optakt til den lokale LEV-afdelings generalforsamling.
Arrangementet er åbent for dem der vil høre mere - både hvis man vil have et klap-job, eller man er virksomhed, der kunne tænke sig en ny ansat.
Bjørn Burkal har i øvrigt fast telefontid om tirsdagen fra 16 til 17 på 92 15 27 56, hvis man har spørgsmål om klap-job. 
Man kan også læse mere på www.klapjob.dk  
 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar