Kulturmentorerne hos ATP Udbetaling Danmark løb med Integrationsprisen 2018. Foto: Ulrik Jensen

Alle er vindere, fordi de gør en forskel

Ikke mindre end 13 forskellige kandidater var nomineret til årets integrationspris, da prisen forleden blev uddelt ved en sammenkomst i byrådssalen på Vordingborg Rådhus.

Kommunen Det var tredje gang Integrationsprisen, der blev indstiftet i 2016 af Integrationsrådet i Vordingborg Kommune, blev uddelt.  
Vinder af prisen i 2018 blev kulturmentorerne på den store statslige arbejdsplads ATP Udbetaling Danmark.
Det 6.000 kvadratmeter store hovedsæde for ATP på Kuskevej  i Vordingborg var i øvrigt nomineret med hele tre indstillinger, fordi man, som det lyder i en sammenskrivning af begrundelserne, har etableret et virksomhedscenter, hvor man målrettet arbejder for at integrere flygtninge og indvandrere og hjælper en udsat gruppe på arbejdsmarkedet med at få øjnene op for egne kompetencer og giver de nye borgere en solid ballast, tryghed og erfaring. 
En efter en blev de nominerede kandidater kaldt frem efter en kort begrundelse fra borgmester Mikael Smed (S). Der var blomster til alle nominerede, som også fik overrakt en kuvert med teaterbilletter - sponseret af Teaterforeningen Bøgestrømmen -  til forestillingen ”Udvandrerne”, der spiller på Vordingborg Teater 30. november. 

Arbejdet bliver synligt
I sin velkomsttale sagde formanden for Integrationsrådet  Drissia Knudsen blandt andet:
- Det er så vigtigt, at det gode arbejde med integration bliver synligt, og det kan en indstilling til Integrationsprisen bidrage med. Og selv om vi ikke kan give prisen til alle kandidaterne, så er de for os i Integrationsrådet alle sammen vindere, fordi de gør en forskel.
- Jeg bliver så glad, når jeg læser alle de gode indstillinger. De fortæller hver på deres måde en god historie om integration, og hvad der skal til for at det kan lykkes - både for de flygtninge og indvandrere, der kommer hertil, men også for os som kommune og fællesskab.

De nominerede
De nominerede til årets integrationspris omfattede således både frivillige privatpersoner og organisationer, private og statslige virksomheder og offentlige arbejdspladser og  ansatte i Vordingborg Kommune. De nominerede var:
Kirsten Rasmussen -  leder af integrationsgruppen i Røde Kors i Vordingborg, Layla Aldainy - aktiv borger og tolk i sit lokalområde, Røde Kors i Vordingborg og Røde Kors i Præstø for deres fokus på flygtninge, Per Ingemanns Bilpleje for at tage et socialt ansvar, ATP med henholdsvis kulturmentorerne, kantinen og koordinator, sundhedsplejerskerne Randa Hakim og Marianne Stougaard  for deres multietniske mor-barn gruppe, mentor Asaad Mustafa Muhammad, virksomhedskonsulent Helle Lundby, Vordingborg Kommunens ejendomsscenter for at have en rummelig arbejdsplads, Distrikt Rosenvang ved Ulla Krøger, der arbejder for at opkvalificere flygtninge og indvandrere til at indgå som SOSU-personale. 

Kulturmentorerne hos ATP Udbetaling Danmark løb med Integrationsprisen 2018. Foto: Ulrik Jensen

Formanden for Integrationsrådet Drissia Knudsen og borgmester Mikael Smed ved overrækkelsen af Integrationsprisen 2018. Foto: Ulrik Jensen

Der var blomster til alle nominerede - her Asaad Mustafa Muhammad. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar