Vennerne Mads Dahl Andersen og Laurits Kainø Jensen har med succes været medvirkende til at der nu kan tilbydes basket ball træning på Møn. Foto: Mette Neerup

Aktiv havn er en bæredygtig tradition

I lørdags var der masser af liv ved Stege havn. Vordingborg Idrætsråd havde inviteret kommunens foreninger til en dag på havnen.

Stege Aktiv Havn er en årlig tilbagevendende begivenhed,  hvor foreninger i Vordingborg Kommune har mulighed for at promovere deres egen sport eller interesse og hvor foreningerne har mulighed for at “networke” på tværs til gavn for medlemmerne.
Der var aktiviteter på både land og vand og rig mulighed for at prøve sig selv af som fægter, gymnast, kajakroer, håndboldspiller og meget mere. Ved alle boder stod frivillige ildsjæle fra de forskellige foreninger klar til at instruere og inspirere potentielt nye medlemmer.

Velkommen i front
Formand for idrætsrådet Lars Kleist bød velkommen, hvorefter viceborgmester Else-Marie Langballe Sørensen (SF) tog ordet. 
- Vi har tre fantastiske købstæder, der på skift lægger havn til. Det er blevet en bæredygtig tradition, som binder kommunen sammen, sagde Else-Marie, der i øvrigt kunne fortsætte rosen med at fortælle, at Vordingborg Kommune indtager førstepladsen som dén kommune, der har de bedste vandsportsfaciliteter og tredjepladsen når det kommer til mulighed for skov-og naturidræt.

Rytmer og maskulinitet
Det rytmiske kor “Around Seven” leverede en svingende lydkulisse akkompagneret af korleder René Jensen umiddelbart efter velkomsttalerne. En af de få herrestemmer fra koret, Flemming Nielsen, præsenterede numrene iblandet en opfordring til, at flere mænd  melder sig til koret.
- Vi har haft en stor tilgang af kvinder, men mangler basstemmer. Det ses ikke mere som noget feminint  at synge i kor, så se at komme ud af starthullerne, sagde Flemming fra det blandede kor, der øver hver tirsdag aften klokken 19 på Gåsetårnskolens Iselingeafdeling i Vordingborg.

Seje “diamant”-drenge 
En forholdsvis ny underafdeling af Møns håndboldklub, “Dark sky diamonds” er repræsenteret af en flok drenge med hang til basket ball. 
- Vi fik ideén, da vi gik i niende klasse på Stege skole sidste år, sagde Laurits Kainø Jensen, som sammen med venner og sit fædrende ophav fik etableret et baskethold. 
- Vi startede før sommerferien og er nu omkring 13 til træning hver gang. Og vi oplever, at efter vi er startet på gymnasiet, er der folk fra Vordingborg og Nørre Alslev, der vil træne med, fortsætter Laurits, og tilføjer at deres  træner, Oscar Emanuel Mortensen, har spillet basket ball i Næstved i 10 år og er super kvalificeret. Drengene træner hver tirsdag i flexhallen i Stege klokken 19.30 og der er et pigehold på vej også. 
I tråd med viceborgmesterens ord om at arrangementer som Aktiv Havn binder kommunen sammen, er der en repræsentant fra Præstø Basket med. 
- Det er jo en sport, der kan spilles på tværs af alder, sagde Nikolaj W. Reichel, der foruden sin forkærlighed for basket ball, er formand for Børn, Unge og Familieudvalget i Vordingborg Kommune. 
- Det gavner de forskellige græsrodsbevægelser rundt om i kommunen at vi “networker” og samarbejder på tværs af interesser, tilføjer Nikolaj, inden han kaster sig ud i en hæsblæsende kamp med og imod de unge “Dark sky Diamonds”.

Vennerne Mads Dahl Andersen og Laurits Kainø Jensen har med succes været medvirkende til at der nu kan tilbydes basket ball træning på Møn. Foto: Mette Neerup

Viceborgmester Else-Marie Langballe Sørensen (SF) holder tale med det rytmiske kor “Around seven” i baggrunden. Foto: Mette Neerup

Det skønne vejr var med til at sælge vandsporten på fineste vis. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar