LAN- party og Game Jam for unge i Flexhallen. Foto: Chriistiina Nataliya Zahraz

Action-weekend for unge på Møn

Ungdomskulturen blomstrede på Møn i weekenden, da den første Action Weekend på Møn for unge i Mønshallerne foldede sig ud. Der kunne vælges mellem forskellige aktiviteter, og der blev både dystet, hygget, festet og gamet igennem i de fyldte haller. 

Stege Der var nok at se til i Mønshalleren, hvor man i weekenden inviterede de unge ind til en lang række aktiviteter. Blandt andet kunne man designe sit eget spil.
-Spillet kører på de mest basale facts om sundhed, fortæller Christoffer Kvist Andreasen om det computerspil, han er ved at designe sammen med seks andre spilinteresserede unge, der alle har det tilfælles, at de er mødt op til Action Weekend for unge i Mønshallerne. 
- Målgruppen for vores spil er for unge på 16 år og opefter, forklarer Christoffer videre. 
- Temaet i spillet er ”fitness”. Det var udgangspunktet og det eneste kriterium for at være med til at udvikle spil. Vi kunne i princippet have designet andre slags spil; for eksempel brætspil, men det blev altså et computerspil, vi valgte at lave, siger han.
De unge i spildesign-gruppen går alle på ZBC, og det gav god mening for dem, at valget faldt på at den digitale tilgang til opgaven, for to af gruppens medlemmer har linjefag i Design, og de resterende seks medlemmer i den innovative spilgruppe har linjefag i programmering. 
- Og så havde vi alle vores computere lige ved hånden, siger Christoffer, og fortæller om tanken bag spillet.
- Det er et oplysningsspil, men ikke nødvendigvis 100 procent faktuelt.
- Når man arbejder med spil, kan man forbedre et problem; man kan arbejde med folks holdninger og adfærd gennem et spil, men det er en rigtig svær opgave, mener Christoffer og de andre i spilgruppen. 
Trods gode intentioner, samarbejde og hårdt designarbejde med en humoristisk tilgang, blev det dog ikke Christoffers gruppe, der senere på aftenen løb med vindertitlen til weekendens Game Jam. 
”Hækkeløb” var navnet på det spil, der vandt. 
Det er Idrætshøjskolen Bosei, DGI Storstrømmens Skydning, MOENA – Mønshallerne, esport og Filmfabrikken, der er gået sammen om at skabe den velbesøgte Action Weekend for ungdommen på Møn.

 

LAN- party og Game Jam for unge i Flexhallen. Foto: Chriistiina Nataliya Zahraz

Lucas, Marius og Rico fra Stege Skole har dystet i Air Soft Skydning, og modtager medaljer af idrætskonsulent i DGI Robert Bondo-Jensen. Marius skød sig til en sikker førsteplads. Foto: Chriistiina Nataliya Zahraz

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar