• www.henriks-hvidevarer.dk

Dyb koncentration og masser af ”gaming”, da der var actionweekend i Mønshallerne.
Foto: Mette Neerup

Action for krop og hjerne i Mønshallerne

Fredag og lørdag var der lagt op til ”actionweekend” for børn og unge i Mønshallerne med kæmpe Lan-party som omdrejningspunkt.

Stege Lørdag formiddag, hvor ”Lan’et” i flexhallerne har været i gang siden fredag eftermiddag, er det første der møder én den fortættede luft og lugt, der umiskendeligt minder om klimaet på et teenageværelse. Lyset i Flexhallerne er dæmpet, så de lidt over 100 børn og unge, der deltager i det store Lan.party, kan fokusere på deres computerskærme. Der hersker ro og ved nogle computere en vis træthed. Nogle har slet ikke sovet om natten. 
Nicklas, Malthe og Sebastian fra Møn skoles 8. årgang har deltaget i fredagens CS:GO-konkurrence (strategisk skydespil, red.) og er endt på en tilfredsstillende tredjeplads med holdet ”Monster Energy ES”. 
- Vi holdt os vågne på to monsters (energidrik, red) og en masse glæde, smiler en træt Nicklas, der dog også havde spillet fodbold fredag aften inde i den anden hal. 
- Det handler om at være sammen med andre og også se hvordan andre splller, fortæller Malthe. 
Foruden Lan-partyet  og det stillesiddende gaming, var der i løbet af de to dage også  tilbud om svømmehal, bueskydning og hockey. 

Konkurrence    
En flok HTX-elever  repræsenterede ZBC`s game-design-klasser til weekenden. De deltog i en intern konkurrence om programmering af spil. Lørdag eftermiddag havde de deadline efter 20 timers projektarbejde. 
En af dem var Andreas Pedersen fra Nyråd, der går på anden årgang på HTX. Han var sammen med sin gruppe i gang med at designe et rollespil til computer. 
- Vi bygger spillet op helt fra bunden og designer selv figurerne, hvilket er et stort arbejde, forklarer Andreas. Han var derfor ikke var sikker på, at de ville nå at blive helt færdige til deadline. 
- Vi afleverer en demo af det vi har designet, tilføjer vennen Simon, der holdt en frokostpause fra sit eget projekt. - Demoen bliver testet af en jury som blandt andet består af vores lærere. Og bagefter kårer de en vinder, forklarer han. 
Konkurrencen blev afholdt senere på eftermiddagen, hvor alle via en kæmpe skærm fik mulighed for at følge med,

Chillzone og Makerspace
I forhallen var der lys, luft og mulighed for fordybelse i andre teknologiske tilbud. 
”Coding pirates” med kaptajnen Kim Errebo ved roret holdt til her, sammen med Jane Grønbech Poulsen og Makerspace fra Vordingborg bibliotekerne.  Førstnævnte er et tilbud til børn i kommunen, med interesse i IT og programmering. På Møn foregår det som åbent tilbud til børn og unge i alderen 7-17 år på Møn skole hver torsdag. Makerspace er et tilbud til alle borgere over 13 år. Det foregår på biblioteket i Vordingborg og er et inspirations- og sparringsværksted. Her kan alle få hjælp og vejledning til brugen af de 3D- printere og laserskæremaskiner som kommunen råder over. 
- Bibliotekarerne har ikke selv de kompetencer, der skal til for at vejlede brugerne, men vi er opsøgende på folk, der kan og dem sørger vi for at trække på, fortæller souschef  for Vordingborg bibliotekerne Jane Grønbech Poulsen, der står klar ved bibliotekets stand for at vise, hvad man kan fremstille ved hjælp af 3D-printeren og laser-maskinerne. Her er vaser, glas med indgraveringer, julepynt og meget mere. Der var sågar en kvinde, der via Makerspacer-aftnerne fik designet, programmeret og udprintet nye termostater til sine radiatorer. Vel at mærke uden at have et  forudgående kendskab til IT. Maskinerne er så dyre og få at de står centralt i kommunen, så flest mulig kan få glæde af dem. 
- Vi har åben for værkstederne tirsdag og torsdag aften.  Tirsdag komme flest, mellem 30 og 50 i alle aldre, dog overvejende hankøn, desværre. Det ville være rart med flere kvinder, fortsætter Jane, der samtidig kan vise en mikrobit frem som alle skoleelever i Vordingborg kommunes 4. klasser  har fået udleveret. 
- Vi afholder et to-dages kursus for  5. og 6. årgangs elever på biblioteket, så den aldersgruppe også får lært at bruge dem. De får til opgave at tegne og programmere et ur og når  kurset er færdigt kan de gå hjem med deres eget hjemmedesignede armbåndsur, afslutter Jane Grønbech Poulsen.

Dyb koncentration og masser af ”gaming”, da der var actionweekend i Mønshallerne.
Foto: Mette Neerup

Malthe Frydlund Jensen, Sebastian Nielsen og Nicklas Martlev Gustavsen fra 8. årgang på Møn skole, afdeling Stege: - Det er forskelligt hvor børnene kommer fra, men vi kender mange af dem i forvejen her fra Møn, siger drengene. Foto: Mette Neerup

”Lej et Lan”- folkene, Miki Kristiansen og Mads Dahlgren, der på blot 2,5 time opstillede alt det tekniske, der gjorde det muligt for de mange deltagere at spille. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar