• www.henriks-hvidevarer.dk

Jens Henning Andersen og hustru foran gavebordet hos Møn Golf Café. Foto: Mette Neerup

40 år som vognmand i Keldby

I fredags fejrede vognmand Jens H. Andersen sit 40 års jubilæum i lokalerne hos Møn Golf Center.

KELDBY  Jens H. Andersen er vokset op med lastbiler omkring sig i sin fars vognmandsforretning. 
- Jeg har altid skruet på bilerne og var ikke gammel før jeg fik et svejseværk i hænderne, fortæller Jens, der slet ikke er færdig med sit virke som vognmand. 
- Jeg blev medejer af firmaet i 1979 og i 1985 trak min far sig ud, siger Jens, der beskæftigede en chauffør ud over ham selv indtil 2000, hvor han stoppede med at køre grise og derfor ikke kunne beskæftige den anden chauffør længere.
Da roefabrikken i Lendemarke lukkede i 1990, stiftede Jens sammen med fire andre vognmænd ”Transport Møn”. - Vi er nu seks vognmænd, der ejer Transport Møn og også den roelæssemaskine vi bruger, når vi kører sukkeroer, siger Jens, som desuden  har en fast kundekreds og også kører for speditører. - Vognene er blevet større og konkurrencen hårdere i de 40 år, siger han med eftertryk.

60 timer om ugen
Jens har stadig en ugentlig arbejdstid på 60 timer, men det er fordi han selv står for alt i firmaet, inklusive bogholderi. Selvom Jens har rundet de 60 år, har han ingen planer om at stoppe foreløbig. - Jeg holder af mit arbejde og selvom jeg ikke har kollegaer i dagligdagen, møder jeg de andre chauffører rundt omkring i Danmark og Sverige, hvor jeg kører, forklarer Jens, der kun i roekampagnetiden er hjemme hver dag. Resten af året kører han hjemmefra mandag morgen og kommer hjem igen fredag. 

Jens Henning Andersen og hustru foran gavebordet hos Møn Golf Café. Foto: Mette Neerup

Jens Henning Andersen skåler og taler med de fremmødte. Foto: Mette Neerup

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar