Hoppehullerne kan være svære at se - især i tusmørke og de er placeret lige præcis dér, hvor de fleste skråner over for at ”skære hjørnet”, på vej over pladsen. Foto: Michael Thønnings

”Hoppehuller” koster et brækket bækken: - Pludselig forsvandt benene bare...

Flere læsere har undret sig over ”hoppehullerne” på pladsen foran det nye borgercenter i Vordingborg, fordi de kan være svære at se. For Ole Olsen gik galt.

Vordingborg - Jeg er lige skiftet til krykker, siger Ole Olsen fra Vordingborg. 
Efter tre måneder med smerter efter et brud på bækkenet, kan han nu komme lidt lettere rundt efter at have siddet i kørestol.
- Men jeg fik at vide, at det nok ville tage seks måneder , før jeg kom ordentligt op igen, siger han.
Tilbage i oktober skulle han hente sin kone ved lægen og skrånede ind over det nye torv ved Algade 63 og det nye borgercenter.
- Jeg gik stille og roligt, for der var ikke noget lys, men jeg gik i mine egne tanker og pludselige forsvandt benene under mig, siger Ole Olsen.
Han var trådt ned i et af to ”hoppehuller”, som er lagt ned i niveau med belægningen på den ny plads.
- Jeg havde fået nyt knæ, så det gjorde ondt og jeg fik også et brud på bækkenet,  siger han og fortæller at der kom to og hjalp ham ind til siden, hvorefter han ringede  efter en, der kunne hente ham.

Lidt farlige
Flere læsere har siden torvet blev anlagt spurgt til hullerne og undret sig over, om de ikke var lidt farlige. Både for dem, der bruger dem til at hoppe, men også for folk, der bare går over pladsen.
De er ellers ment som en mulighed for at børn kan bruge dem til leg. Således er der tale om huller på cirka en meter i diameter, hvorover der er udspændt ”gummitråde”, så de udgør en slags trampolin.
En cirka 15 centimeter bræmme udenom hullerne, er en form for faldunderlag i sort, men ellers er de i samme niveau som pladsen, der er belagt med røde tegl.
Sagen er dog at de altid står ”åbne”, så hvis man er uopmærksom, så kan man let falde i dem. Det har dog hjulpet, at der er kommet lys på pladsen, så man i mørke bedre kan se, hvor man går, og lyset var endnu ikke klar, da Ole Olsen gik der og faldt.
- Nej, der var buldermørkt, men jeg kunne nu godt tænke mig, at der var låg på eller noget lignende, siger han.
Han har dog ikke henvendt sig til kommunen med faldet, og det var kun fordi en nabo henvendte sig til avisen, at vi hørte om det og kontaktede ham.
- Nej, Jeg har ikke haft overskud til at kontakte kommunen efter alt det her, men jeg håber bare ikke at det sker for andre, siger han.

 

Ingen ændringer på vej 

Kommunen har ikke hørt om borgere, der er faldet i ”hoppehullerne” foran Borgercentret og er kommet til skade dér. Derfor har man heller ikke tænkt sig at ændre på noget på pladsen.

Vordingborg I Vordingborg Kommune har man ingen planer om at ændre på ”hoppehullerne” på pladsen foran det nye Borgercenter ved Algade 63. Det fortæller planchef Anja Valhøj til Sydsjællands Tidende.
Sagen er nemlig, at man på kommunen ikke har fået nogen henvendelser fra borgere, der er faldet i hullerne og er kommet til skade - og så længe der tilsyneladende ikke er problemer med hullerne for borgerne, gør man ikke noget fra kommunens side.
- Hvis det viser sig at være et problem, kan man lave en plan, så man kan lave en ændring i belægningen, så man bliver opmærksom, siger Anja Valhøj men pointerer, at de nuværende hoppehuller er lavet efter de gældende regler ved sådanne installationer i fortove og på pladser.
- Sådan som de er lagt, skulle de være lagt udenfor ganglinjen, så jeg er ked af at høre, hvis man oplever, at de ligger i ganglinjen, siger Anja Valhøj.
I tilfælde af at hullerne bliver skjult af sne med mere har kommunen desuden en plan for at synliggøre hullerne med spydafmærkninger eller simpelthen at flytte nogle af de flytbare møbler på pladsen hen over hullerne.
- Det vil vi gøre i det omfang, det er nødvendigt, siger planchefen og slutter:
- Foreløbig vil jeg opfordre til at man tager kontakt til kommunen, hvis man er faldet i hullerne. 

Tekst: Mille Holst    

 

Hoppehullerne kan være svære at se - især i tusmørke og de er placeret lige præcis dér, hvor de fleste skråner over for at ”skære hjørnet”, på vej over pladsen. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Hej, så er det sket, det som jeg har ventet på siden plankeværket blev taget væk. En ældre mand falder i, og brækker bækkenet. Hvem kan få så skør en ide, at der skal være 2 hoppe huller hvor folk skal gå. Havde de 2 huller været ude på Masnedø, ved brobyggeriet, havde 3F, Arbejdstilsynet og måske en minister været blandet ind i sagen, for her skulle der havde været hegn omkring, men i Algade spiller det ingen rolle, at der er huller som folk kan falde ned i. Der skrives at de er lavet efter gældende regler for sådanne installationer, jeg kunne godt tænke mig at se denne regel. Der står også at de er lagt uden for gå feltet, hvor er manden på billedet på vej hen, lige i retning af hullerne. Jeg håber at Vordingborg kommune giver den ældre mand en stor erstatning for svig og smerte, og se så at få fjernet disse skøre hoppe huller inder sker flere ulykker.

Nu må folk simpelthen slappe af med at hidse sig op på den måde. Når man er børnefamilie i den her by og der endelig bliver lavet et tiltag for at tilgodese børn, så skal folk altså stoppe med at brokke sig. Fra en børnefamilies perspektiv er det altså rart at der kommer noget nytænkning - og i andre byer i danmark er man vant til disse hoppe huller. Så måske folk bare skulle tage og slappe lidt af med al den brok. Skal man komme med noget konstruktiv kritik så havde det været rart at der var mere legeplads end blot de to trampoliner, og det havde måske givet mere mening for den ældre generation, som tydeligvis ikke kender til det form for legeplads.

Svar til Mette ???. Nu er det ikke brok, men min mening, at man laver ikke sådanne hoppe huller, hvor der går folk, havde det været en bygge plads var den ikke gået. Jeg vil give dig ret i at man kunne have lavet en legeplads, længere oppe mod bygningen, der mangler en legeplads i Vordingborg, men det er sikkert ikke så vigtigt. Nu skriver du at man er vant til disse huller i andre byer, jeg har aldrig set dem hvor man kan gå, i Næstved er de på legepladsen ved rådhuset.

Tilføj kommentar