Arkivfoto: Michael Thønnings

Ærgerlig økonomi - men penge til idræt

Forvaltningen er blevet bedt om at holde igen med forbruget på grund af kommunens økonomi, men der bliver penge til bedre forhold i DGI Huset og i flere haller, der nu skal renoveres.

 

 

kommunen Det var ikke begejstring, der prægede fremlæggelsen af kommunens økonomi på byrådsmødet i onsdags, hvor der blev gjort status her kort før årsafslutning.

- Det er en meget ærgerlig udvikling. Der forventes et merforbrug på pleje og omsorg og på arbejdsmarkedsområdet, lød det fra borgmester Mikael Smed (S), da der blev gjort status, men hvor han dog påpegede, at der var steder, hvor man ikke havde brugt helt så meget, så det ender med en samlet ekstraudgift og kassetræk på 8,2 millioner i forhold til, hvad man havde regnet med. Den økonomiske situation har betydet at man fra borgmesterkontoret har udsendt et ”hyrdebrev” og bedt lederne i kommunen holde igen - også fordi man står til at overskride ”servicerammen” med godt 41 millioner, og det kan give en bøde fra staten.

 

Idrætsmillioner

Der var dog glæde at spore, når det kommer til idrætten og renoveringer, som optog en stor del af dagsordenen. Særligt DGI Huset fik bevilget og frigivet en række midler.

Således fik de først frigivet en pulje på 1,4 milioner der skal gå til Indretning af det store dobbelthøje lokale i enden, så det kan rumme aktiviteter til crosstræning, fitness og styrkeløft, ligesom der bliver lavet muligheder for klatring.

Derudover får de også del i de midler, som er sat af til renovering af haller, i forbindelse med den idrætsanalyse som kommunen fik lavet, og hvor man samlet afsatte 1,5 million om året. Til aftenens byrådsmøde blev pengene til både 2019 og 2020 brugt, så de ting, der ifølge gennemgangen af hallerne ser værst ud, bliver renoveret. Selve DGI Huset var ikke en del af analysen, men er kommet med og får penge ”skillevægge” og til at lægge trægulv i hele den store hal, hvor der i en del af den for øjeblikket er betongulv. De får således 820.000 ekstra, mens de andre haller tilsammen får cirka 1,5 million, hvor Bårsehallen (711.000) og Svend Gønge Hallen (671.000) er dem, der modtager mest. Desuden afsættes 600.000 til toiletter ude i Barmosen.

- Så er der handling bag, mens vi arbejder med den store løsning, lød det fra Thorbjørn Kolbo (S), mens Peter Ole Sørensen (V) påpegede at Venstre bakkede op og at det var gode ting.

- Men vi ville godt have ventet lidt med at bruge alle pengene, sagde han med reference til, at man også har taget pengene afsat i 2020, inden man har inddraget brugerne - ud over den undersøgelse, der blev lavet.

- Der er lagt op til, at der vil blive inviteret til et stort opstartsmøde om idrætsfacilliteterne, lød det fra borgmesteren, der påpegede at borgerne er blevet hørt ”mere end nogensinde” via idrætsanalysen med spørgeskemaer, som man fik SDU-konsulenter til at lave. 

Og nu pengene i hvert fald sendt af sted.

 

 

Kommunalbestyrelsen kort

Solceller 

Den kommunale plan for store solceller er nu vedtaget og det betyder at man kan lave solcelleparker i fem områder - blandt andet i en del af Barmosen. Det blev diskuteret om nogen vil lave solceller der, fordi de risikerer at stå under vand, ligesom der har været diskuteret bevaringsværdige landskaber. Til gengæld kunne Daniel Irvold (K)  konstatere at Køng-egnen kan blive et ”energikraftcenter”, fordi der både kommer biogasanlæg, og er mulighed for store vindmøller og nu store solcelleparker.

 

Museumsnak

Der blev snakket museer, hvor Vordingborg slipper 100.000 billigere og kun skal betale 5,6 millioner til Museum Sydøstdanmark næste år. Det startede en snak om Empiregården i Stege, som ikke er særlig handicapvenlig, ligesom også Køng museum og Keldbylille blev nævnt, fordi kommunen formentlig kommer til at finansiere dem, når de udskilles fra Museum Sydøstdanmark, da de to steder udelukkende er frivilligdrevede og ikke lever op til museumskravene.

 

Svært flexjob

Henning Søder stillede spørgsmål og spurgte til hvorfor det er så svært at få bevilget et flexjob og problematiserede, at det er den enkelte sagsbehandler, der skal følge med i al lovgivning på området.
- Folk vil gerne arbejde, men kan ikke få lov, sagde han.

Arkivfoto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar