Folkemusiker MC Hansen fra Jungshoved har netop vundet titlen som Årets Sangskriver ved DMA Folk. Arkivfoto: Klaus Lohmann

Årets Sangskriver er fra Jungshoved

Sangeren og sangskriveren MC Hansen fra Jungshoved løb i fredags med statuetten som Årets Snagskriver ved uddelingen af Danish Music Awards Folk.

Jungshoved Da der i fredags blev uddelt statuetter i forbindelse med folk-udgaven af Danish Music Awards var det med den herboende MC Hansen blandt de nominerede - både som Årets Sangskriver og som Årets Sanger for sit album ”With any Luck”.
For MC Hansen blev det ikke bare ved nomineringen; han vandt titlen som Årets Sangskriver.
Selv var MC Hansen ikke tilstede ved prisoverrækkelsen, da han spillede koncert andetsteds. I stedet blev en hilsen læst højt fra ham på scenen. Her lød det blandt andet:
- Tak for prisen, jeg ved præcis hvor den skal stå. Den skal stå på hylden mellem min mormors højskolesangbog og min morfars lommeur. Der hvor alle mine ideer ligger og modner indtil det bliver tid til at tage emner fra hylden og med ud til jer.
I takketalen forklarede han desuden om sine sange:
- Vi har mere til fælles end vi har ting der gør os forskellige. (...) Min ven Slaid Cleaves beskriver mit arbejde meget fint: ”Mit job er ikke at fortælle jer hvordan jeg har det. Mit job er at fortælle jer hvordan I har det!”
Her et par dage efter selve prisoverrækkelsen fanger vi MC Hansen på telefonen, og han lægger ikke skjul på, at han er overordentlig glad for prisen.
- Det er smadderfedt. Nu håber jeg bare, at det smitter af på billetsalget rundt omkring. Det er jo trods alt det, jeg lever af, siger han.
Vil du selv opleve MC Hansen, så spiller han næste gang på Stars den 15. april, hvor der er Americana Sessions. Her optræder han blandt andet sammen med sangskriveren Jonatha Brooke.

Folkemusiker MC Hansen fra Jungshoved har netop vundet titlen som Årets Sangskriver ved DMA Folk. Arkivfoto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar